40 LAT TRADYCJI I GOŚCINNOŚCI
Restauracja „Pod Bażantami” to ciepła atmosfera, pyszne jedzenie i fantastyczni ludzie. Mamy 40 lat doświadczenia w dbaniu o naszych gości i długoletnią tradycję w przygotowywaniu pysznego jedzenia.
Przez lata w nasze progi odwiedzali znamienici goście, doceniali naszą naturalną kuchnię i niezapomnianą atmosferę spożywania posiłków na naszej werandzie, w dobrym towarzystwie i bliskości natury.
Dziękuję za wspaniały wieczór, który wskrzesił wiele wspomnień u Polaka z zagranicy.
Roman Polański
Piękne podziękowania za nie mniej piękną kolację.
Czesław Miłosz
Jedzenie jak w Paryżu, a atmosfera jak na wakacjach – po prostu szczyt marzeń (…).
Będziemy tu wracać!
Daniel Olbrychski
Podziękowania za doskonała kolację.
Krzysztof Penderecki
Było dobre.
Wisława Szymborska
Wpisy naszych sławnych Gości w księdze pamiątkowej restauracji.
Goście zachwalają nie tylko ciepłą rodzinną atmosferę, ale przede wszystkim wspaniałą, tradycyjną polską kuchnię, którą raczymy Państwa od 40 lat.
Dodatkowym atutem jest lokalizacja na obrzeżach Ojcowskiego Parku Narodowego, co zapewnia fantastyczny wypoczynek i kontakt z naturą.
NASZA HISTORIA
Restauracja „Pod Bażantami” została otwarta w 1972 roku i była jedną z pierwszych prywatnych restauracji w Polsce. Od samego początku nasz lokal był inwestycją rodzinną i pomimo upływu lat pozostał w rękach naszej rodziny.